Megvolt első advent, az első sütiket már meg kellett sütni. Íme egy kis design-os csoki bonbon.
10 dkg jó minőségű étcsoki (60-70% ízlés szerint)
5 dkg vaj
két-három ek tejszín
opcionálisan egy-két kanál porcukor
1 ek. nescafé vagy 3in1 capuccino-por
Gőz fölött megolvasztjuk a csokit és a vajat vigyázva nehogy túlmelegedjen, mert akkor "túrós" és kemény lesz. A tejszínben feloldjuk a nescafét, ez türelemjáték érdemes ezzel kezdeni. Az összes hozzávalót összekeverjük.
Mogyorót pirítunk, a héját ledörzsöljük. Veszünk egy mogyorót köré gyúrjuk a csokimasszát és végül, porcukorban, kakaóporban (cukormentes) vagy mogyorókrokkantban meghempergetjük, majd bonbonos papírba rakjuk.
KészMogyorót pirítunk, a héját ledörzsöljük. Veszünk egy mogyorót köré gyúrjuk a csokimasszát és végül, porcukorban, kakaóporban (cukormentes) vagy mogyorókrokkantban meghempergetjük, majd bonbonos papírba rakjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése