

guacamole:
1 érett! avocado
1/3 citrom (lime) leve (kb)
1 paradicsom
2 db újhagyma
kis korianderzöld esetleg petrezselyem (elhagyható)
chili (elhagyható)
só
Az avokadó belsejét kikaparjuk, villával összenyomkodjuk, a citrom levével és sóval ízesítjük. A paradicsom belsejét kivesszük, a maradékot apróravágjuk az újhagymával együtt. Az egészet összekeverjük, esetleg apróra vágott korianderrel, chilivel vagy borssal egészíthetjük ki.
KÉSZ!lazactatár
20 dkg friss (FONTOS) lazac
1/2 citrom (lime) leve
1-2 ek. kapribogyó
2 db újhagyma
só
A lazacról eltávolítjuk a bőrét és a zsírosabb részeket. Késsel apróra vagdaljuk, citrommal, felkarikázott újhagymával, kapribogyóval és sóval összekeverjük.
Tálalásnál balzsamecetkrémmel díszíthetjük.
KÉSZ!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése