A guacamole amúgy is a lányom kedvence, egy friss, ropogós szárított paradicsomos kenyérrel isteni vacsora, gyors, laktató, egészséges. A nyers dolgokat én imádom, a carpacciokat, tatárokat, csak sajnos a magyar éttermekben nem lehet tiszteséges lazac-carpacciot vagy tatárt enni. Pedig elkészíteni az egyik legegyszerűbb dolog, csak a halnak kell frissnek lennie. (Még 10 éve amikor még ettem húst, már akkor is a marha carpaccio vagy tatár volt a kedvencem) Így egyben azonban, még újabb dimenziókat nyitnak.
guacamole:
1 érett! avocado
1/3 citrom (lime) leve (kb)
1 paradicsom
2 db újhagyma
kis korianderzöld esetleg petrezselyem (elhagyható)
chili (elhagyható)
só
Az avokadó belsejét kikaparjuk, villával összenyomkodjuk, a citrom levével és sóval ízesítjük. A paradicsom belsejét kivesszük, a maradékot apróravágjuk az újhagymával együtt. Az egészet összekeverjük, esetleg apróra vágott korianderrel, chilivel vagy borssal egészíthetjük ki.
KÉSZ!lazactatár
20 dkg friss (FONTOS) lazac
1/2 citrom (lime) leve
1-2 ek. kapribogyó
2 db újhagyma
só
A lazacról eltávolítjuk a bőrét és a zsírosabb részeket. Késsel apróra vagdaljuk, citrommal, felkarikázott újhagymával, kapribogyóval és sóval összekeverjük.
Tálalásnál balzsamecetkrémmel díszíthetjük.
KÉSZ!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése