2009. december 22., kedd

Mangetout


Szerintem ez a köretek királynője. Csodálatosan finom és ropogós, az elkészítése pedig 1-2 perc, az ára nos, az igazán királyi (sajnos). Azonban próbáljuk ki, együk sokszor, hátha a kereslet növekedésével az ára csökkenni fog. Hajrá!
A mangetout egy zsenge borsó hüvelyével együtt. Mangetout franciául = edd meg az egészet, és mi így is teszünk, a mini csomagolásból nem hagyunk egy szemet sem. Úgy tudom ez egy bizonyos borsófajta, sima borsót hiába szedünk le hamarabb hüvelyével, túl szálas lesz. Egyszer szereztünk magot és el is ültettük, sajnos mire leszedtük volna túlérett.( Így jár a pesti, ha vidéki ház kertjében kertészkedik, de hát a belvárosban nehéz lenne.)

hozzávalók:
1 csomag mangetout
et c'est tout
vagyis pici extra szűz olivaolaj, guérande-i só, és fokhagyma

A serpenyőt jól felmelegítjük, egy-két evőkanál olajjal és sóval a borsóhüvelyeket 1-2 percig pirítjuk amíg színt kap. Végül a lapjára vágott fokhagymákat is beledobjuk 1/2 percre.
KÉSZ!
Jó étvágyat!
Magában nasinak kézzel eszegetve is szuper!!!
Persze akármilyen só jó hozzá. (a timsó mégse )

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails