2010. július 22., csütörtök

VKF. XXXVI. Málna szuflé

Törtem a kobakom valami egzotikus étel főzésén. Gondoltam kínai? Abban nem vagyok annyira otthon. Japán? ez már jobb. Vagy a most divatos marokkói vagy török vagy esetleg egy még egzotikusabb konyhát válasszak? Afrikai?
Nem! Francia!
... íme a szuflé! Az egyik legismertebb külhoni desszert. Egzotikum nincs benne, de az elkészítésétől való félelem, az összeeséséről szóló rémtörténetek vonnak köré egy misztikus ködöt.
PEDIG. Ez is olyan, mint az autóvezetés, csak önbizalom kell hozzá... és csukott sütőajtó!!! Nem kiváncsiskodunk, maximum csak az utolsó 2-3 percben. De, mint a képeken láthatjátok még ezt is megússzuk büntetlenül.
És a titok: a formát színültig rakás után lesimítjuk és a hüvelykujjunkkal egy kis peremet húzunk a tálka szélén körbe a tésztába.
Már 3/4 éve vártam arra, hogy a málnaszezon eljöjjön. Végre itt van, vagy már csak volt?
Tiszta málna íz és gyönyörű rózsaszín, kell ennél több?
recept:
- 200 g átpaszírozott málnapüré
- 50 g cukor
- 55 g cukor- 4 db fehérje
- 2 kk kukorica keményítő

















A málnapürét 50 g cukorral és 2 kkanál keményítővel felforraljuk és hagyjuk kihűlni. Közben a szuflés tálkákat kivajazzuk és liszt helyett aprószemű kristálycukorral meghintjük. A fehérjéket felverjük az 55 g cukorral és óvatosan a kihűlt málnapürét hozzákeverjük. 160 C-on kb 15 percig sütjük. Közben figyeljük mert minden sütő más. Kb 6-7 tálka lett belőle.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ohh de gusztusos! Annyira megkóstolnám! ha marad ki egy kis tojásfehérje már tudom mivel kezdem!

Zizi írta...

Nagyon szépen megemelkedtek!

Névtelen írta...

Meleg vagy hideg sütőbe kell rakni?

Related Posts with Thumbnails