2010. július 23., péntek

Makrobiotikus kukoricaleves

Ezt a végtelenül egyszerű receptet egy makrobiotikus szakácskönyvben találtam, s mivel imádom a kukoricát most már évek óta készítem.

recept:
- pár cső kukorica
- 2 ek kukoricaliszt
- petrezselyem
- chili vagy rózsabors
Ha már úgyis főztünk a gyerekeknek kukoricát, a levét ne öntsük ki (huu! még gazdaságos és környezet kímélő is) és tartsunk meg 1 vagy 2 cső kukoricát is. Forraljuk fel az aromás lét, közben a megmaradt csövekről vágjuk bele a kukoricaszemeket(nem kell megijedni 1/2 perc az egész). Pici vízzel elkevert a kukoricaliszttel sűrítsük, ízlés szerint sózzuk, esetleg egy fél kanál cukorral édesítsük. A végén szórjuk meg egy nagy adag petrezselyemmel és chilivel vagy rózsaborssal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails