A lányom kérte húsvétra ezt a receptet, úgyhogy volt rá mentségem, hogy 3-4 órát eltöltsek egy egyszerű keksznek kinéző francia finomsággal. A recept Pierre Hermé-é, nem tudom be kell-e mutatni a francia cukrász-gurut és cukrász-divatdiktátort. Sajnos a "keksz" az ő képén 100 x szebb, viszont az enyém meg nagyon finom lett. (mert persze az Ő arlette-jét nem kóstoltam.)
a recept:
25 dkg fordított leveles tészta
igen, én elkészítettem, de inkább nem írom le, mert az elkészítéséhez a zakkantság jeleit kell mutatni. Egyébként a tészta olyan, mint a sima leveles, csak a vajas réteget kívülre kell rakni. (ha valaki mégis megpróbálná) Egyébként szerintem meg kéne próbálni sima leveles tésztával.
- rengeteg porcukor
- vaníliapor! vagy igazi vaníliás cukor
- rózsabors
A leveles tésztát kinyújtjuk kb. 20x40 cm-re és megszórjuk vaníliával és tört rózsaborssal. Mint egy csigát feltekerjük, így kapunk egy 40 cm-es "kígyót", ebből 2-3 mm-es csigákat vágunk, amelyet vastagon kiporcukrozott nyújtódeszkán hajszálvékony, ovális kekszekké nyújtunk. Sütőben 200 C-on 5 perc alatt ropogósra sütjük.
Jó étvágyat!
a recept:
25 dkg fordított leveles tészta
igen, én elkészítettem, de inkább nem írom le, mert az elkészítéséhez a zakkantság jeleit kell mutatni. Egyébként a tészta olyan, mint a sima leveles, csak a vajas réteget kívülre kell rakni. (ha valaki mégis megpróbálná) Egyébként szerintem meg kéne próbálni sima leveles tésztával.
- rengeteg porcukor
- vaníliapor! vagy igazi vaníliás cukor
- rózsabors
A leveles tésztát kinyújtjuk kb. 20x40 cm-re és megszórjuk vaníliával és tört rózsaborssal. Mint egy csigát feltekerjük, így kapunk egy 40 cm-es "kígyót", ebből 2-3 mm-es csigákat vágunk, amelyet vastagon kiporcukrozott nyújtódeszkán hajszálvékony, ovális kekszekké nyújtunk. Sütőben 200 C-on 5 perc alatt ropogósra sütjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése