Amire nem gondoltam volna soha, hogy egy ártatlan sétálás közben, egyszer csak kucsmagombára lelünk. Igen! Sikerült! Ilyen vasárnapi sétálást kívánok mindenkinek.
Ha a szarvas gomba a gombák királya, a vargánya pedig a fejedelme, akkor a kucsmagomba egy titokzatos kalifa vagy szultán, esetleg egy elvarázsolt herceg. Nemcsak különleges íze, krémessége teszi egyedivé, hanem a rövid idő is amíg terem. A vásárcsarnokban április elején talán csak két hétig lehet kapni igen borsos áron, amit egy évben egyszer kipengetünk és álmodni sem merünk róla, hogy ipari kémkedés nélkül egy kucsmagomba lelőhelyet találunk.
recept:- valamennyi kucsmagomba
- vaj és olivaolaj 1:1
- sok fokhagyma lapjára vágva
- só, bors
- petrezselyem
- esetleg egy evőkanál tejszín, mascarpone vagy zsíros tejföl
A felforrósított serpenyőben gyorsan megpároljuk a gombát és a fokhagymát a vajas olivaolajon, sózzuk, borsozzuk, a végén egy evőkanál tejszínnel gazdagítjuk. Hozzá jóminőségű pl. paradicsomos kenyeret adunk. Ha tésztával esszük (pl.: tagliatelle), akkor több tejszínt keverünk bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése