2010. február 8., hétfő

Citromos keksz

Karácsonyra kaptam egy kekszkinyomót. Nagyon klassz dolog. Nyomkodni mindenki imád. Legalábbis nálunk. És ez a citromos recept igazán finom. Egy gond van vele picit ragad, úgyhogy vagy csak természetes citromot használunk és kinyomásnál ragacsolunk és szenvedünk, vagy a fele citromlevet citromsavra cseréljük és élvezzük a kekszkinyomást.









- 20 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1/2 tojás
- 3 ek. citromlé (kis héj is, de csak ha bio)
vagy 1 ek citromlé és ebben feloldunk még egy kis citromsavat
- vanilia (kivonat, cukor, por vagy eredeti)

A vajat a cukorral és vaniliával habosra keverjük, kézzel ez 5-10 perc. Hozzáadjuk a fél tojást, még 1-2 percet keverjük, végül a citromlevet és a szódabikarbónás lisztet is belekavarjuk. Betöltjük a kekszkinyomót és Figyelem! sütőpapír nélküli tepsire nyomjuk, 180 C-on kb. 10 percig sütjük. Még melegen gyorsan leszedjük a tepsiről nehogy hozzátapadjon.
Teához isteni.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails