2010. február 4., csütörtök

Chana wada (sárgaborsó fasírt)

Ezt a receptet egy indiai vegetáriánus szakácskönyvben olvastam. Nagyon finom! Érdekessége hogy a sárgaborsót nyersen sütjük meg, nem kell előfőzni. Viszont az áztatás nagyon fontos, legalább 12 óráig tartson.

- 20 dkg sárgaborsó (minimum 12 órára vízben áztatva)
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 1 tk. chilipehely (vagy chili)
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk só, bors
- 1 csokor petrezselyem
de jöhet még akár
- fokhagyma, paprika, gyömbér, kurkuma, curry, kakukkfű vagy a kedvenc fűszerünk

magyaros chutney:
- tejföl
- dijoni mustár
- fokhagyma
- só, bors,
- őrölt rómaikömény

A beáztatott sárgaborsó 3/4-ét leturmixoljuk, hozzáadjuk az egész sárgaborsót, hagymát, sót a fűszereket. Két kanállal fasírtokat formázunk belőle és bő olajban kisütjük. Mártogatósnak elkeverünk tejfölben egy kanál dijoni mustárt, kis fokhagymát, sót, esetleg rómaiköményt, összenyomkodott szardellát, petrezselymet.
Jó mártogatást!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails