Ezt a receptet egy indiai vegetáriánus szakácskönyvben olvastam. Nagyon finom! Érdekessége hogy a sárgaborsót nyersen sütjük meg, nem kell előfőzni. Viszont az áztatás nagyon fontos, legalább 12 óráig tartson.- 20 dkg sárgaborsó (minimum 12 órára vízben áztatva)
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 1 tk. chilipehely (vagy chili)
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk só, bors
- 1 csokor petrezselyem
de jöhet még akár
- fokhagyma, paprika, gyömbér, kurkuma, curry, kakukkfű vagy a kedvenc fűszerünk
magyaros chutney:
- tejföl
- dijoni mustár
- fokhagyma
- só, bors,
- őrölt rómaikömény
A beáztatott sárgaborsó 3/4-ét leturmixoljuk, hozzáadjuk az egész sárgaborsót, hagymát, sót a fűszereket. Két kanállal fasírtokat formázunk belőle és bő olajban kisütjük. Mártogatósnak elkeverünk tejfölben egy kanál dijoni mustárt, kis fokhagymát, sót, esetleg rómaiköményt, összenyomkodott szardellát, petrezselymet.
Jó mártogatást!
Jó mártogatást!


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése