2010. január 28., csütörtök

3 pehely-felfújt














Most egy kicsit egészségesebb vizekre evezek. Sőt! Egészségesebb, egyszerűbb és finomabb vizekre!
Rizskoch á la Superfrau. Ha a rizst helyettesítjük zabpehellyel, árpa- vagy búza- vagy rozspehellyel, nemcsak egészségesebb édességet kapunk, hanem a főzés időt is lerövidíthetjük. Mindenféle arányban keverhetjük ezeket a pelyheket, egyedül a tiszta rozspehely-kochot nem javaslom, mert a rozsnak erősebb a korpa része, viszont csak zabpehellyel egészen lágy kochot kapunk. Régebben barnarizsből is készítettem kochot, én nagyon szerettem, de a volt párom a pehelykochokra esküdött, így ebben maradtunk.
hozzávalók:

- 1 bögre (kb. 3dl.) 3 pehelymix
- 2,5 bögre tej
- 2 ek cukor
- 3-4 tojás
- 5 dkg vaj
- 2-3 ek cukor
- vanilia

A pelyhet, a 2 ek cukrot, a vaniliát(aromát, kivonatot, cukrot) és a tejet felforralom és kb 1 perc forralás után elzárom a gázt. (A pehely már meg is főtt, nem kell várni, nem fogjuk odaégetni, szuper!Nem kell félni a maradék tejet hülés közben 1-2 perc alatt felszívja.) Én egy kis bögrében a vajat, a cukorral habosra keverem, hozzá kavarom a sárgájákat. A langyosra hűlt "tejbepehelyre" öntöm, elkeverem, a végén a felvert fehérjével lazítom. Magasfalú tepsiben kb 45 percig 170 fokos sütőben megsütöm.
Házilekvárral! tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails