2010. január 5., kedd

Kávés habcsók

Na még egy kis cukor!
A maradék tojásfehérjék ideális felhasználása ez a finom kávés habcsók, mert ugye minden 100-szor finomabb lesz egy kis kávétól. És igen, megint egy nagyon "bonyolult" recepttel állunk szemben.
Íme:
- 1 tojásfehérje
- 50-60g finomszemű cukor
- 1 kk nescafé

A nescafét azonnal beledobhatjuk a fehérjébe és géppel kezdjük el habosítani. Kb. egy perc múlva a cukrot is hozzáadagolhatjuk, nem kell óvatosan, de azért ne egyszerre. Verjük jó sokáig, amíg a kristálycukor szemek fel nem oldódnak. Habnyomóba rakjuk és tepsire nyomjuk. Kb. egy tepsi lesz belőle. 150C-ra előmelegített sütőbe rakjuk, amit rögtön vissza is tekerünk 120-ra. Kb 40 percig sütjük, szárítjuk. Ellenőrizzük kivételnél, kóstoljuk meg, mert ahány ház annyi sütő.
Ha jó kedvünk van olvasztott étcsokival összeragaszthatjuk őket.
Gyors, finom, olcsó és egészségtelen. De tényleg jó!

1 megjegyzés:

"saját levében" írta...

Napok óta tervezem hogy felteszem a kávés habcsókjaimat, most már nem halogathatom tovább!
Az utolsó előtti mondatod 10 pontos!

Related Posts with Thumbnails