2008. december 15., hétfő

Chilis-csokis kandírozott narancs

Ha karácsony akkor NARANCS és CSOKI, gondolom evvel mindenki egyetért. Beleszagolok a csokis kandírozott narancs dobozába és érzem közelegnek az ünnepek. No még egy kis chili is hozzá és nemcsak tökéletesebb a finomságunk, hanem (ha nem sajnáltuk a chilit) lassabban is fogy. Ami fontos, mert chili nélkül percei meg vannak számlálva.
Bár szerintem ez így tökéletes. Bekapsz egyet, érzed a narancs isteni aromáját, lassan kezd kibontakozni az étcsoki íze is és végül egy kellemes melegség is átjár. Két perc pihenő, míg a szádban az összes íz és erősség lecseng és kezdheted előről. Nem fogsz csalódni!


Fontos KEZELETLEN vagy BIO narancs kell hozzá!

- narancs
- cukor
- étcsokoládé (jó lesz a 60% is de 70% jobb lenne)
- chilipehely (összetört chili)



A narancsokat (már kettőből is sok lesz), esetleg narancshéjakat 1 hétig vízben áztatjuk a vizet naponta 1-2-szer cserélve. A cukorból vízből sűrű szirupot készítünk és a karikára vágott narancsokat beletesszük 5-10 percig forraljuk. Hagyjuk kihűlni. Másnap megismételjük ezt a műveletet és kihűlés után a narancsokat rácsra szedjük. Száradás után (1-2 nap) cikkejekre vágjuk. A csokit felolvasztjuk. Fontos, hogy ne melegítsük 45 C fölé, mert kicsapódik a kakaóvaj. A chilit a csokiba keverjük, ha hagyjuk picit összeérni őket akkor egyenletesebben lesz csípős.A narancsdarabokat belemártjuk a csokiba és rácsra rakjuk. Ha megdermedt, lefényképezzük és elkezdhetjük írni a cikket.

Jó szórakozást!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails