2008. december 13., szombat

Halumis, pomelos rukkolasaláta mogyoróval




Halumi!

Vegetáriánusok vágya, húsevők kedvence. A halloumi-challúmi egy görög-török grillsajt, melyet tehén, juh esetleg kecsketejből készítenek. Cipruson már 2000 éve fogyasztják. Előnyei:
finom
isteni
mennyei
elkészítési ideje:
rövid
extra rövid
szinte levegővételnyi.

Figyelem! elkészítési módja csak 40-es IQ fölött lehetséges, olvasd figyelmesen, nehogy valamit elronts és esetleg ugyanolyan jó legyen:
Fogod a sajtot bal (esetleg jobb) kézben és fél centis szeleteket vágsz belőle, forró serpenyőbe rakod (kezed ne égesd meg) és mindkét oldalát barnára pirítod egy-egy percig. KÉSZ.
Nekem kedvencem kevés fokhagymával, chilivel pirítva végén petrezselyemmel megszórva. Nagyon finom ebéd/vacsora kevés (sok) feketeribizli lekvárral, vagy birsalmabefőttel (mindkettővel) és valami körettel.

A saláta receptje hasonló nehézségeket rejt, mint a halumi sütése; semmit :

- kedvenc salátád vagy ami otthon van
- pomelo, grapefruit, narancs, körte vagy más gyümölcs
- halumi sütve
- mogyoró, dió, tökmag etc pirítva vagy nyersen
- sűrített balzsam ecet vagy citrom
- extraszűz olivaolaj
- só
- és minden más amit szeretsz egy salátában

Mindent keverj össze!

Az én kedvenceim:
pomelo
rukkola
mogyoró
halumi

Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails