2011. január 25., kedd

Klasszikus Waldorf


Imádom!!!

40 dkg zellergumó
2 db alma
1 marék dió
1,5 dl majonéz

A zellergumót megpucoljuk és gyufaszál nagyságúra vágjuk. Almát felkockázzuk. A diót megpirítjuk. Csináljunk gyorsan majonézt kb. 2 perc (és nem a youtube változat). Egy tojássárgáját kiskanál mustárral (dijoni) kevés sóval elkeverjük, majd lassanként olajat öntünk hozzá (itt kell vigyázni, először kisebb adagokban, majd egyre gyorsabban), ha már egy nagyon sűrű emulziót kapunk, hozzá adunk egy doboz tejfölt, kiskanál fehérbort (elhagyható), fehérborsot (elhagyható), megkóstoljuk és hozzáigazítunk pici porcukor, citrom vagy sóval.
Mindent összekeverünk és kész egy finom, egészséges főétel.

1 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Nos, ez tényleg gyönyörködteti a szemet is.

Related Posts with Thumbnails