recept 5 literes lábosra:
- 30-40 fej bodzavirág
- 2,5 kg cukor
- víz
- 2 db biocitrom
- citromsav ízlés szerint
Fontos: csak tiszta, nem tetűs, egészséges, éppen kinyílt bodzavirágot szedjünk, amely nem egy forgalmas út mentén virul, ugyanis nem ólomszirupot akarunk készíteni. A bodzavirágot, a felkarikázott citromot, a cukrot felrakjuk főni annyi vízzel, amely a lábosba belefér. Picit forraljuk és a citromból megpróbáljuk a levét kinyomkodni. Szűrővel kiszedjük a virágokat és a széttrancsírozott citromkarikákat és citromsavval kb. 3-4 evőkanállal ízesítjük. Fontos, hogy megkóstoljuk higítva, mert a savassága egyéni ízlés és az evőkanalak sem egyformák, ha kell még rakjunk hozzá, ha túl savas akkor cukrozzuk még. A forrásban lévő szörpöt üvegekbe rakjuk, amit 1-2 percre fejre állítunk, hogy az üveg tetejét és az ott található levegőt is sterilizáljuk. Visszafordítás után készen is vagyunk, tartósítószer és dunsztolás nélkül is eláll. Kinyitás után tartsuk hűtőszekrényben 3-4 hétig jó.
ui.: Most látom aki ügyes meg tudja mondani, hogy milyen márkájú a nyomtatónk, a jó megfejtések közül minden hónap végén, 5 győztes örömét sorsolunk ki.
ui.: Most látom aki ügyes meg tudja mondani, hogy milyen márkájú a nyomtatónk, a jó megfejtések közül minden hónap végén, 5 győztes örömét sorsolunk ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése