Íme egy dekoratív finomság.
Jó ha van hozzá egy állítható tortakarikánk.
Recept:
alap:
- vékony csokispiskóta vagy kakaós keksz apróra törve olvasztott vajjal elkeverve a formánk aljára nyomkodva
krém:
300 g eper összeturmixolva
200 g eper díszíteni
250 ml Qimiq (természetes zselatinos tejszín) helyette zselatint tejszínnel vagy tejszínhabbal használhatunk,
ízlés szerint porcukor, vanília
1 doboz babapiskóta
Tortaformába belerakjuk a csokis alapot, rá epret. A babapiskótákat óvatosan körbe rakosgatjuk. A tejszínes, zselatinos eperpürét rátöltjük, eperrel díszítjük esetleg csokiforgáccsal.
krém:
300 g eper összeturmixolva
200 g eper díszíteni
250 ml Qimiq (természetes zselatinos tejszín) helyette zselatint tejszínnel vagy tejszínhabbal használhatunk,
ízlés szerint porcukor, vanília
1 doboz babapiskóta
Tortaformába belerakjuk a csokis alapot, rá epret. A babapiskótákat óvatosan körbe rakosgatjuk. A tejszínes, zselatinos eperpürét rátöltjük, eperrel díszítjük esetleg csokiforgáccsal.
1 megjegyzés:
Nagyon szép! Számomra mindig olyan bonyolultnak tűnt ezt a sütemény, ezért mindig lenyűgöz, ha valaki iylen gyönyörűre csinálja. Gratula!
Megjegyzés küldése