Mi nagyon szeretjük a spárgát, mind a hárman. Nem is értem, hogyan lehet, hogy valaki nem kedveli. Szerintem finom, intenzív, újkrumpli íze van. Imádom.
Sokkal finomabb lesz a spárga is, ha nem főzzük, hanem sütjük, mint minden zöldség, igazi ínyencségé válik, ami mondjuk, spárgánál nem nehéz.
Sokkal finomabb lesz a spárga is, ha nem főzzük, hanem sütjük, mint minden zöldség, igazi ínyencségé válik, ami mondjuk, spárgánál nem nehéz.
Recept:
- 1-2 csomag spárga
- só, olivaolaj
A spárga végeit letörjük (ott törik ameddig fás), kidobjuk. A maradék spárga szál alsó kb 40%-át hámozóval letisztítjuk. Alufóliába rakjuk, durva sóval megszórjuk, olivaolajat csöpögtetünk rá. A csomagot bezárjuk és sütőbe rakjuk 180-200 C 6-8 perc. Sütőt kinyitjuk a fóliát felnyitjuk és még 8 percet sütjük.
Hollandi mártással (sauce hollandaise) tálaljuk, de a majonéz is megfelel.
Hollandi mártással (sauce hollandaise) tálaljuk, de a majonéz is megfelel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése