NYERS rákot vettem a Nagycsarnokban. Megláttam és nem tudtam ellenállni. Olyan gyönyörű szürke, csillogó, hívogató volt. Egyszer ki kell mindenkinek próbálni, milyen nagy különbség van a nyers és a már agyonfőzött, kitudja hányszor visszafagyasztott, felvizezett rák között. A nyers ráknál még van esélyed érezni a rák finom, kicsit édeskés ízét, ha megfelelő ideig sütöd érzed a roppanós, ruganyos állagát. Isteni! (Ne feledd nincs piros rák, csak főve!)
Recept:
30 dkg rák (nyers, fej nélkül)
1 db tojás
3-4 evőkanál liszt
1 dl sör
késhegynyi sütőpor
0,5 cm reszelt gyömbér
1 chili
só,
Csomómentesre kikevered a hozzávalókat, a tojásfehérje kivételével, ezt a végén felverve óvatosan kevered a tésztába. A rákokat a tésztába meríted, majd bő olajban kisütöd, 1-2 perc alatt.
Mártogatni összekeversz tejfölt, dijoni mustárt, őrölt római köményt, chilit, sót, közepesre vágott koriandert vagy petrezselymet és tálalod.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése