2010. december 2., csütörtök

Töltött cékla

Igen! És újra cékla. Ezúttal töltött.

recept:
- közepes cékla
- mozzarella
- tejföl
- dió
- petrezselyem
- méz
- dijoni mustár

A céklákat egyesével alufóliába tekerem, de előtte pici olivaolajjal meglöttyintem és durva sóval meghintem. 170 C-on 1 órán át sütöm. Ha már megtudom fogni, akkor megpucolom, levágom a tetejét és karalábévájóval kibelezem. A cékla nyesedéket, apróra vágom, kis tejföllel, mézzel, dijoni mustárral, dióval, mozzarellával, petrezselyemmel,sóval, borssal összekeverem és visszatöltöm a céklákba, 170 C-on még 20 percet sütöm.

Jó étvágyat.

4 megjegyzés:

Anazar írta...

De jó ötlet! Nagy kedvencem a cékla.

Hobbychef írta...

Érdekes ötlet.

Dió Bisztró írta...

A tejföl és cékla milyen együtt? Mihez hasonló az íze?Olyan töltött karalábé jellegű az állaga?
Nagyon jók a szinek, gratula!!!

Sáfrány írta...

Finom a cékla, tejföl együtt, nehéz leírni, picit marad a cékla matt íze, édeskés, krémes. Az állaga hasonlít a karalábéhoz de kicsit, feszesebb, picit üvegszerű, picit rugalmas.

Related Posts with Thumbnails