Igen! És újra cékla. Ezúttal töltött.
recept:
- közepes cékla
- mozzarella
- tejföl
- dió
- petrezselyem
- méz
- dijoni mustár
A céklákat egyesével alufóliába tekerem, de előtte pici olivaolajjal meglöttyintem és durva sóval meghintem. 170 C-on 1 órán át sütöm. Ha már megtudom fogni, akkor megpucolom, levágom a tetejét és karalábévájóval kibelezem. A cékla nyesedéket, apróra vágom, kis tejföllel, mézzel, dijoni mustárral, dióval, mozzarellával, petrezselyemmel,sóval, borssal összekeverem és visszatöltöm a céklákba, 170 C-on még 20 percet sütöm.
Jó étvágyat.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
De jó ötlet! Nagy kedvencem a cékla.
Érdekes ötlet.
A tejföl és cékla milyen együtt? Mihez hasonló az íze?Olyan töltött karalábé jellegű az állaga?
Nagyon jók a szinek, gratula!!!
Finom a cékla, tejföl együtt, nehéz leírni, picit marad a cékla matt íze, édeskés, krémes. Az állaga hasonlít a karalábéhoz de kicsit, feszesebb, picit üvegszerű, picit rugalmas.
Megjegyzés küldése