- 4 dl tejszín
- 3,5 dl tej
- 3 egész tojás
- 3 tojás sárgája
- 9 dkg porcukor
- vanília kikapart magja
vagy vanília eszencia
- kb 20 dkg málna
Az elkészítés 6-8 perc sütés nélkül!Felrakunk körülbelül egy liter vizet forrni. Közben egy kancsóba összekeverjük a tejszínt, a tejet, a porcukrot, az egész tojásokat, a sárgákat és a vaníliát. Vigyázat, ne keverjük habosra!Egy magas falú tepsibe beleállítjuk a tűzálló tálkákat, amelyekbe elosztjuk a málnát (ribizlit, szedret, rebarbarát stb.). A kancsóból beleöntjük a tálkákba a tejszínes folyadékot. A forró vizet a tepsibe öntjük a tálkák köré. A tepsit alufóliával lezárjuk. 170 C-on 30-40 percig sütjük, amíg a krémek belseje remegőssé nem válik. Kihűtjük. Tálalás előtt cukorral megszórva gázpisztollyal karamellt égetünk rá, amelyről elfelejtettem képek készíteni. De a málna szemek is gyönyörűek.
1 megjegyzés:
egyre szebb a blogod
fincsi, es erotikusan vonzo fotokkal
mindenre kedvet csinäl
Megjegyzés küldése