Gyönyörű pudingformákat kaptam szülinapomra. Tudom, tudom '80-as évek. De hát csodaszépek! Ki kell próbálnom. Egy gond van, nem szeretem a pudingot. A boltit főleg, de a házi csodák sem dobogtatják meg a szívem.
Viszont van valami, amit minden étkezés után el tudok nassolni : a panna cotta. Aki nem kóstolt még igazi finom, lágy panna cottát, az azt mondja de hát az is puding. Nem! Az teljesen más. Olyan egyszerű, hogy az ember nem is tudja elképzelni, hogyan lehet ennyire finom. Fontos, hogy maga a "tejszínpuding" (és nem tej) ne legyen édes, így a ráöntött cukorszirupszerű karamell öntettel egymást teljesen kiegészítik és egy tökéletes párost alkotnak.
Íme a recept 5 perc munka + 3-4 óra várakozás = mennyország.
1liter - tejszín
5 dkg - porcukor1 db - vaníliarúd
6 db - zselatinlap
20-30 dkg cukor a karamellhez
Cukorból karamellt készítünk, amit kis mennyiségű vízzel higítunk, hogy még szirup sűrűségű maradjon. Tálaláskor kiborítjuk a pana cottát és karamell sziruppal tálaljuk.
Hmmm! Fincsi!!
2 megjegyzés:
fuuuu
nagyon klassz
een is kiprobälom
a közepeerööl hiänyzik a piros pont
Megjegyzés küldése